BURO2010
  • Wouter Hamel: Tussen pop en jazz
    Wouter Hamel: Tussen pop en jazz

Offerte

Vul hieronder de gegevens met betrekking tot uw evenement in en we nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Gegevens aanvrager

Bedrijf Contactpersoon* Adres* Postcode* Plaats Telefoon* Mobiel E-mail*

Gegevens optreden/evenement

Soort evenement Datum Aanvangstijd Naam of type locatie Aantal gasten Type evenement Bijzonderheden Overige artiesten

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy-statement.

Wouter Hamel

Wouter Hamel boeken?

Als zanger, artiest en muzikant timmert Wouter Hamel al ruim tien jaar lang aan de weg. Op het debuut Hamel (2007) brak hij door als troubadour en jazzvocalist in Nederland, Duitsland,  Japan, Taiwan en Korea. Het vijfde album AMAURY is Hamels meest veelzijdige en eerlijke plaat tot nu toe.

Hamel werkte op AMAURY samen met producer Andy Platts van de band Mamas Gun. Op zijn vijfde langspeler bewijst Hamel dat er binnen de meest uiteenlopende contrasten harmonie en troost te vinden is. Eenvoud wordt gesofistikeerd en stuurse emoties verzoenen zich met verslavende grooves en melodieën.

Wouter Hamel

AMAURY

Wouter Hamels vorige twee albums – Lohengrin en Pompadour – zijn belangrijke opstappen geweest zowel op persoonlijk als artistiek vlak. De ene was introspectief en sober van geest, terwijl de ander juist uit de voegen barst van pure levenslust. Beide platen zijn vernoemd naar historische figuren waarop Hamel zijn eigen beeldmerk kon projecteren. Het leverde de nodige inzichten op: hoe komt Wouter Hamel het dichtst bij zichzelf?

AMAURY geeft volmondig antwoord op die vraag. Dit is het eerste album waarop Hamel zelf niet de voorkant siert. Het artwork van de plaat belichaamt de harmonie die Wouter Hamels muziek altijd heeft gekenmerkt. Schuilen doet hij niet meer. AMAURY is namelijk zijn bijnaam op social media en dating apps. “Het is eigenlijk mijn gay alias. Mijn avatar, de persoon in mij die zich nooit schaamt. De persoon die zichzelf onbevangen en onbeschaamd accepteert.”

In de wereld van AMAURY strooit Hamel vrijuit met zijn inspiratiebronnen en observaties: in de vorm een pakkend popliedje (‘Hey Now’), swingende soul (‘Daggers & Smiles’) of een klassieke pianoballade (‘Amaury’).  ‘Shackled’ – het eerste a-capella liedje uit de pen van Hamel –  stopt gevoelens als angst en vertwijfeling in een tongue-in-cheek jasje. ‘Lucky Day’, met een sterrenrol voor gitarist Rory Ronde, mijmert over het geloven in een god.

Het krijgt vaak een negatieve connotatie, de manier waarop iemands digitale profiel versplintert van het echte leven. Maar Wouter Hamel geeft op de bloedmooie titeltrack hier een dappere, positieve draai aan, als vorm van emancipatie. Een tedere pianoballad waarop Hamels stem – onder begeleiding van Thierry Castel – ronddwaalt als een hongerige geest. Een geest die gevangen zin en droomt van een plek waarin je alle aspecten van identiteit veilig kunt verkennen. It might just set the whole world free.

Beginnend als een vlotte Stray Cat in hartje Tokio en eindigend in de kleine melancholisch uurtjes, When All The Bars Have Closed Again. AMAURY is een plaat waarop Hamel zijn naïviteit, moed en optimisme als een pantser draagt. Geen obstakel te groot: Wouter Hamel has been around the block.

Prijs Wouter Hamel boeken?

Wilt u Wouter Hamel boeken of inhuren voor een optreden op uw personeelsfeest, bedrijfsevenement, productintroductie, relatie-event of privéfeest? Bent u benieuwd naar de prijs van een optreden van Wouter Hamel en de beschikbaarheid van Wouter Hamel?

BURO2010 is het directe en exclusieve boekingsbureau voor de boekingen van Wouter Hamel. Neem contact op via info@buro2010.nl. U ontvangt nog dezelfde dag een vrijblijvende offerte voor een optreden van Wouter Hamel.

Wilt u andere bekende zangers boeken of inhuren bekijk dan ook de zangers op onze portal www.artiestenburo2010.nl

Boekingsmogelijkheden

  • Bandsetting (3 pers.)
  • Bandsetting (4 pers.)
  • Gastsolist

Social media Wouter Hamel

Twitter

Video