BURO2010
Offerte Biografie Website

Offerte

Vul hieronder de gegevens met betrekking tot uw evenement in en we nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Gegevens aanvrager

Gegevens optreden/evenement

Edsilia Rombley

Edsilia Rombley boeken?

Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Soul, Pop, Jazz, R&B. Up tempo, ballads. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselt haar theatertours af met tv-optredens. Als een van de Ladies of Soul stond zij al 15 keer in een uitverkocht Ziggo Dome.
Met haar laatste theatertour The Piano Ballads & More stond Edsilia in vele theaters door heel Nederland.
Na het winnen van de Nationale én Europese Soundmixshow in ‘96/’97, vertegenwoordigde zij ons land twee keer op het Eurovisie Songfestival en werd in 1998 4e met Hemel en Aarde.
In 2017 vierde ze haar 20-jarig artiestenjubileum met een speciaal optreden in Theater Carré. In 2019 speelde ze de rol van Maria in de live tv-uitzending van The Passion vanuit Dordrecht. En dan nu, op 19 maart 2020, voor het eerst solo in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam

Warm, ontwapenend, met humor en een knipoog

Haar voorlaatste album ‘Sweet Soul Music’ nam ze op onder begeleiding van het Metropole Orkest. Het album is op 12 april 2013 gereleast en bereikte met stip de 7e plaats in de Album Top 100. Tijdens de gelijknamige theatertour bracht Edsilia in 2013 en 2014 de soul als geen ander ten gehore. In 2016 viert Edsilia haar 20-jarig jubileum en stond zij met haar gloednieuwe theatertour Mama Sings in 30 theaters door heel Nederland. Geïnspireerd door de fase waar ze op dat moment in zit, bracht ze in de show haar persoonlijke leven – als getrouwde vrouw en hardwerkende moeder van twee prachtige dochters – in de show tot leven. Geheel op eigen wijze – warm, ontwapenend, met humor en een knipoog – vertelde ze over deze bijzondere periode in haar leven en vertaalde dit naar mooie, persoonlijke liedjes. Ze zingt, verrast en ontroert door elk nummer op haar eigen wijze te brengen.

Haar passie voor muziek en zingen wordt haar met de paplepen ingegoten

Edsilia Francisca Rombley wordt op 13 februari 1978 geboren in Amsterdam. Haar passie voor muziek en zingen wordt haar met de paplepel ingegoten. Als haar moeder in de weekenden de schoonmaakklusjes verdeelt onder haar kinderen, zet ze de meest heerlijke Soulnummers op. Met de stereo op tien zwiert Edsilia, samen met haar broer Dino en zus Michealine al poetsend door het huis.

Haar professionele zangcarrière start ze in 1995 met de R&B-groep Dignity. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze wint het jaar daarop ook de Europese Soundmixshow en brengt haar eerste solo single ‘Baby It’s You’ uit. In 1998 vertegenwoordigt Edsilia ons land tijdens het Eurovisie Songfestival, en met succes! Met haar single ‘Hemel en Aarde’ behaalt ze de vierde plaats, had daarmee de best scorende Nederlandse inzending van de afgelopen 35 jaar. Als Edsilia in 2002, als voorloper van het album Face to Face, de hit ‘What Have You Done to Me’ uitgeeft, wordt ze genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste R&B. Een jaar later kan ze wederom op een nominatie rekenen, nu voor Beste Zangeres Nationaal. Met veelzijdigheid als kracht bouwt ze verder aan haar carrière en gaat in 2004 op tournee onder begeleiding van Jazzpianist Michiel Borstlap, waar ze jazz met pop combineert.

‘Ik pin mezelf niet graag vast binnen een genre”

Op 1 september 2006 trouwt Edsilia met haar grote liefde Tjeerd Oosterhuis. Het jaar erop belandt haar Nederlandstalige album ‘Meer dan ooit’ in de Top 10 van de Album Top 100. Na de geboorte van dochtertje Imaani in 2010, duikt Edsilia begin 2011 weer de theaters in met de show ‘Edsilia Zingt Verder’. Later dat jaar komt ‘Uit Mijn Hart’ uit. Een verzamelalbum met de mooiste en meest bijzondere opnames van de voorgaande 15 jaar, aangevuld met nieuw werk, waaronder een duet met Ruth Jacott; ‘Uit Het Oog, Niet Uit Mijn Hart. Edsilia over de totstandkoming van het album: “Er was enorm veel te gek materiaal beschikbaar. Live optredens in het theater, studiowerk, duetten met Gordon en Trijntje Oosterhuis, tracks met het Metropole Orkest… Prachtige nummers, heel divers en ook helemaal wie ik ben. Ik pin mezelf niet graag vast binnen een genre.”

Optreden met het Metropole Orkest

Edsilia onderstreept haar diversiteit wederom als zij op 12 april 2013 het door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde album ‘Sweet Soul Music’ releast. Muziekkenner Leo Blokhuis, eveneens een soulliefhebber, inspireert haar bij de keuze voor een overweldigend repertoire. Het Metropole Orkest, geleidt door Grammy Award winnaar John Clayton, ondersteunt haar prachtige stem waardoor ze als geen ander de soul tot leven brengt. Nieuwe versies van bekende en minder bekende soul klassiekers brengt ze ten gehore, waaronder ‘I’m Gonna Make You Love Me’ ,een duet met Ruben Hein en het nummer ‘You Are Everything’ dat ze samen met haar muzikale zussen Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis zingt. De eerste single van het album is ‘Get Ready’. Edsilia over ‘Sweet Soul Music’: “Ik heb het altijd al geweldig gevonden om met het Metropole orkest te mogen optreden, dus nu zo’n album opnemen waarop ik een aantal van mijn favoriete soulnummers zing, is echt bijzonder gaaf! Een geweldige ervaring daarbij is het samenwerken met John Clayton. Wat een bijzondere man is dat. Hij haalt het beste uit mij en het Metropole orkest. Dit staat met stip bovenaan mijn lijstje van mooie ervaringen in mijn muziek carrière. Wauw!”

Ladies of Soul live at the Ziggo Dome

Sinds 2014 staat Edsilia elk jaar 2 of 3 avonden in een uitverkochte Ziggo Dome als een van de Ladies of Soul. Met haar collega’s en soulmates Berget Lewis, Candy Dulfer en Glennis Grace spelen ze de zaal plat. In 2019 staan de populaire Ladies voor de 15e keer in de poptempel in Amsterdam. ‘Het gevoel dat het ons geeft om met elkaar op dat podium te mogen staan is onbeschrijfelijk! Je krijgt er zo’n enorme kick van. We leren van elkaar, bewonderen elkaar en genieten met elkaar, het is echt te gek!’

Jubileumconcert in Koninklijk Theater Carré

In mei 2017 komt voor haar een meisjesdroom uit en sluit ze haar 20-jarig jubileum in stijl af in Koninklijk Theater Carré. Tijdens dit jubileumconcert blikt zij samen met het publiek terug op de meest bijzondere momenten uit haar carrière. De theatershow in Carré vormt een compilatie de hoogtepunten. Van heerlijke pop- en soulmuziek tot prachtige piano ballads en uptempo Nederlandstalige hits.

The Piano Ballads & More

Begin 2019 keerde Edsilia Rombley terug in de theaters met haar nieuwe show The Piano Ballads & More.

Het idee voor deze tour ontstond tijdens het samenstellen van haar nieuwe album The Piano Ballads Volume II die in het najaar van 2018 uitkomt. De theatershow bestaat uit een aaneenschakeling van prachtige liedjes, gebracht vanuit een verrassend kleine setting.

In het gevarieerde programma presenteert Edsilia eigen nummers afgewisseld met geweldige covers die zij op sprankelende wijze weet om te toveren tot een eigen geluid. Haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek maken The Piano Ballads & More tot een intense show die ontroert en vermaakt.

Edsilia: “Ik wil heel graag een show maken waarin ik het publiek meer van mezelf kan laten zien en de mensen op die manier een mooie avond kan geven. De sfeer van theater past daar perfect bij. Dichtbij de mensen zodat iedereen voelt wat muziek kan doen.”

Soulful Memories – Live in het Concertgebouw

Op maandag 8 & 28 september 2020 staat Edsilia Rombley voor het eerst met vier solo-concerten in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Onder de noemer Soulful Memories geeft ze een kijkje in haar ziel en haalt ze muzikale herinneringen op. In het gevarieerde programma presenteert Edsilia zowel Nederlands- als Engelstalige (eigen) nummers afgewisseld met muziek die haar inspireert, waar zij op sprankelende wijze haar eigen geluid in legt. Soul is haar muzikale taal en hiermee weet ze al meer dan twintig jaar haar luisteraars recht in het hart te raken. Haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek maken Soulful Memories, een intense show die ontroert en vermaakt.

Edsilia Rombley over Soulful Memories: “Ik vind het erg bijzonder dat ik voor het eerst met mijn eigen concert in zo’n historisch gebouw als Het Koninklijk Concertgebouw mag staan. Al zoveel musici en grootheden zijn mij voorgegaan, en dat ik daar nu ook mag staan om het publiek te mogen vermaken met mijn eigen show vind ik super spannend en gaaf!”

Presentatie Eurovision Song Contest 2021

Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteerden de twee halve finales en finale van het Eurovisie Songfestival 2021.
De drie presentatoren openden, vanuit Rotterdam Ahoy, voor zo’n 180 miljoen kijkers de drie live shows, interviewden de artiesten in de greenroom en leidden de puntentelling. “Met dit presentatie-trio kozen we in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest,” zegt Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2021.
“Twee keer Eurovisie Songfestival, twee keer de puntentelling, twee keer Eurovision in Concert, en dan is ze ook nog eens één van de meest authentieke en eigenzinnige artiesten die ons land rijk is. De songfestival fan community heeft Edsilia in het hart gesloten en daarmee behoeft de keuze voor Edsilia als één van onze drie presentatoren verder weinig toelichting,” zegt Sietse Bakker.

edsilia-rombley-persfoto-fotografie-nico-swartz-klein

Interesse in andere artiesten? Bekijk dan onze portal.

Fotografie Edsilia Rombley: Nico Swartz

Prijs Edsilia Rombley boeken?

Wilt u Edsilia Rombley boeken of inhuren voor een optreden op uw personeelsfeest, bedrijfsevenement, productintroductie, relatie-event of privéfeest? Bent u benieuwd naar de prijs van een optreden van Edsilia en de beschikbaarheid van Edsilia Rombley?

BURO2010 is het directe en exclusieve boekingsbureau voor de boekingen van Edsilia Rombley. Neem contact op via info@buro2010.nl. U ontvangt nog dezelfde dag een vrijblijvende offerte voor een optreden van Edsilia Rombley.

Wilt u andere bekende zangeressen boeken of inhuren bekijk dan ook de zangeressen op onze portal www.artiestenburo2010.nl

 

 

Boekingsmogelijkheden

  • Tape optreden
  • Akoestische setting
  • Live Band
  • Als gastsoliste
  • Met pianist

Social media Edsilia Rombley

Video

Nieuws Edsilia Rombley