BURO2010
02/12/16

20-jarig jubileum Edsilia Rombley in stijl met een eigen show in Carré – 12 mei 2017

Als klein meisje droomde ze er al van. In de spotlight staan van het mooiste en grootste theater van Nederland. Op vrijdag 12 mei 2017 is het zover, Edsilia Rombley viert haar 20-jarige jubileum in stijl met een eigen show in Carré. Edsilia: “Ik vind het zo bijzonder. Juist in Carré, waar ik ademloos naar anderen heb gekeken, waar mijn liefde voor theater begon en ik keer op keer geïnspireerd raakte, mag ik, alles wat ik heb meegemaakt de afgelopen 20 jaar, samenbrengen in een eigen show. Het is echt een ontzettende eer.” 

Tijdens deze speciale theatershow neemt Edsilia het publiek mee op de veelzijdige muziekreis die zij aflegde en kijkt ze terug op de meest bijzondere momenten uit haar carrière. Die startte in 1996 toen zij, als 17-jarig meisje, de Soundmixshow won. Ze vertolkte hierin Oleta Adams, een van haar grootste voorbeelden met wie zij 18 jaar later zelf het podium betrad. Naast Oleta Adams heeft Edsilia de afgelopen 20 jaar met vele nationale en internationale artiesten samen mogen werken, over de grens hoge ogen gescoord met haar deelnames aan het Eurovisie Songfestival, meerdere hits gescoord, een diversiteit aan albums gemaakt en in vele theaters gestaan met haar persoonlijke shows, waaronder haar laatste succesvolle theatertour Mama Sings.

De theatershow in Carré vormt een compilatie van al deze hoogtepunten. Van heerlijke pop- en soulmuziek die haar past als een jas, tot prachtige Jazznummers en uptempo Nederlandstalige hits. Naast een prachtige stem, is Edsilia gezegend met een dosis humor, die zij op subtiele wijze weet te verweven in haar show.

De diversiteit aan muziekstijlen kenmerkt haar carrière. Edsilia: “Er zijn zoveel stromingen waar ik van houd, dat ik nooit heb willen kiezen. En dat hoeft gelukkig ook niet, want in al die verschillende stijlen kan ik altijd een stukje van mezelf kwijt. Voor mij betekent muziek brengen aan mensen, zingen vanuit je hart. In de liedjes kruipen en deze met gevoel overbrengen. Ik krijg nu al kippenvel als ik eraan denk dat ik dat straks in Carré mag doen.”
Edsilia Rombley boekingsburo2010

Gerelateerd nieuws