BURO2010
23/03/12

Bertolf’s nieuwe album vier sterren van de Volkskrant

Het nieuwe album van Bertolf kreeg vandaag vier sterren van de Volkskrant.

Lees hieronder de recensie van Bertolf:

 

 

 

 

MOOI LIEDJESALBUM VOL STEMMINGSWISSELINGEN ****

 

Dat Bertolf Lentink een prachtige stem heeft, wisten we. Dat hij een knap liedje kon schrijven ook. Maar op zijn vorige twee albums werd de belofte nooit helemaal ingelost.

Te veel liet hij zich influisteren dat een radiohit het hoogst haalbare voor hem was. Terwijl hij het in zich had een mooi liedjesalbum vol stemmingswisselingen te componeren. Dat is Bertolf precies geworden.

Zijn stem neigt in Victory March naar Rufus Wainwright maar vaak hoor je ook heel knap verwijzingen naar Westcoast-artiesten en singer/songwriters uit de jaren zeventig als Jackson Browne terug.

En dat alles is door Bertolf (samen producer Frans Hagenaars) prachtig neergezet. Kleine liefdesliedjes als Mary worden afgewisseld met breder georkestreerde nummers als Ghosts, een van de mooiste op de plaat. Jammer alleen van het wat logge Om Hare Om waar de melodische elasticiteit waar Bertolf zo mee gezegend is, ontbreekt.

(Recensie door Gijsbert Kamer, gepubliceerd op 23-03-2012)

Wil je Bertolf voor een besloten optreden boeken? Neem dan contact op met AAA 2010. Mail: info@aaa2010.nl of bel met 020 7600 312.

Gerelateerd nieuws