BURO2010
14/04/12

Classic Album ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ van Caro Emerald vanavond op TV

Het is een sprookje, het succesverhaal van Caro Emerald en het debuutalbum, ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’. In een tijd dat veel mensen geen platen meer kopen maar downloaden, verkocht Caro Emerald in een jaar tijd meer platen dan alle Nederlandse artiesten bij elkaar.

 

De plaat werd een hit in Duitsland, Italië en Polen en ze bereikte goud en platina (meer dan 300.000 verkochte exemplaren) in Engeland. <>’Ik ben gewoon de tel kwijt geraakt’, zegt ze zelf over al de prijzen die ze in ontvangst nam de afgelopen periode.

Zo’n vier jaar gelden kwam Vincent Degorigio‘traveling songwriter’ uit Canada, in contact met producer David Schreurs. Samen schreven ze een aantal liedjes, muziek met een jazz-sound, gemaakt van oude samples en moderne beats. Een universeel geluid en geschikt voor alle leeftijden. Hiphop-producer Jan van Wieringen vroeg Carolien Esmeralda van der Leeuw om de demo voor ‘Back It Up’ in te zingen.

Zo is Caro Emerald geboren, in een piepkleine studio in de Amsterdamse pijp, waar Janen David nachten achtereen de liedjes perfectioneerden en hun eigen label begonnen. Want de platenmaatschappijen zagen het in eerste plaats niet zo zitten die Latin-popliedjes.Caro Emerald lijkt Engeland nu te hebben veroverd en dan kan Amerika niet uitblijven.

Het programma ‘Classic Albums’ met Caro Emerald is vanavond te zien bij de VPRO van 21.25 – 22.25 uur op Nederland 3.

 

Wil je Caro Emerald voor een besloten optreden boeken? Neem dan contact op met AAA 2010. Mail: info@aaa2010.nl of bel met 020 7600 312.

Gerelateerd nieuws