BURO2010
21/01/13

Daniël Lohues geeft vandaag nieuwe track cadeau op ‘Blauwe Maondag’

Daniël Lohues geeft vandaag, op de zogenaamde ‘Blue Monday’, gratis een track weg van zijn nieuwe album. Het nummer is getiteld ‘Blauwe Maondag’ en is te downloaden. Het nieuwe album van Daniël Lohues is getiteld ‘Ericana’ en is vanaf februari verkrijgbaar. De gelijknamige theatertour is van februari tot juli in het hele land te horen en te zien. De kaartverkoop is inmiddels van start.

‘Blauwe Maondag’ is een song die ik schreef toen ik achttien of negentien was. Wilde ‘m altijd al een keer op de plaat zetten. Een paar weken geleden, bij de opnamesessie voor mijn nieuwste CD Ericana, hebben we ‘m opgenomen, zoals ik ‘m in mijn hoofd had. Guus Strijbosch, contrabas. Bernard Gepken, gitaar en banjo. Mandoline ben ik. Opgenomen bij mij thuis. Als je goed luistert hoor je de kachel branden. Op deze Blauwe Maandag wil ik ‘m graag met jullie delen.’, aldus Daniël Lohues 

Lohues nam Ericana thuis in Erica op, samen met Guus StrijboschBernard Gepkenen Bart Wagemakers, de musici waar hij ook ‘Hout Moet’ en ‘Gunder’ mee opnam. Een plaat maken in zijn eigen voorkamer wilde Lohues al langer doen. Dichtbij moest het zijn en dichtbij is het geworden. Tot diep in de nacht met vrienden bij z’n eigen houtkachel verse songs spelen en opnemen was een droom die nu uitgekomen is. Een bijzonder album is het resultaat. Een tijdsdocument. De unieke sfeer van musicerende vrienden in een huis op het platteland, spat er van af. ‘De liedjes over dichtbij, over vrienden en onbekenden en mezelf’,, zegt Daniël over zijn nieuwe pennevruchten. Het is een album vol songs over thuiskomen, vrijheid, liefde en de natuur. Liederen met troost en begrip. Maar ook nummers vol typische, relativerende, Lohuesiaanse humor.

De nieuwe track ‘Blauw Maondag’ gratis downloaden kan HIER
Het nieuwe album ‘Ericana’ gesigneerd bestellen kan HIER

 

Wil je Daniel Lohues voor een besloten optreden boeken? Neem dan contact op met AAA 2010. Mail: info@aaa2010.nl of bel met 020 7600 312.

Gerelateerd nieuws