BURO2010
14/01/14

Daniël Lohues komt met nieuw album en theatertour

Het nieuwe album van Daniël Lohues gaat heten D. en is in februari verkrijgbaar. De gelijknamige tournee van meer dan zeventig voorstellingen vol nieuwe verhalen, songs uit het verleden en nieuwe liedjes, is van februari tot juli in het hele land te horen en te zien. De kaartverkoop is inmiddels van start.

In zijn nieuwe voorstelling zal Daniël Lohues songs van zijn nieuwe, vijftiende album, alsmede een selectie van liederen uit z’n inmiddels rijke oeuvre laten horen. De nieuwe CD bevat een selectie uit de nummers die Daniël de afgelopen maanden schreef in hotelkamers tijdens het reizen, maar ook terug bij de kachel in Erica. ‘De liedjes gaan over vriendschap en liefde. Over het leven op het platteland, en over dat je altijd ‘jezelf’ nog hebt. De plaat is opgenomen op verschillende plekken, net als de songs op verschillende plekken zijn geschreven.’, aldus Lohues.

Opnames

Opnames vonden plaats bij Daniël thuis in Erica, in Brussel, Amsterdam en Spaarnwoude. Dit jaar weer samen met zijn muziekvrienden Guus Strijbosch (bas) en Bernard Gepken (gitaar en andere snaarinstrumenten). Naast de muziek komen in de theatervoorstelling ook nieuwe verhalen en belevenissen, grappige avonturen en herinneringen, inkijkjes in het proces van het liedjesmaken, verhalen over waar dingen vandaan komen en relativerende troost voorbij. En dat allemaal op de voor Daniël zo typerende manier van kijken naar de wereld. Hoewel hij dat zelf heel anders ziet.

Onderscheidingen

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs en de Culturele Prijs van Oost Nederland.

Lees meer op www.lohues.nl

Gerelateerd nieuws