BURO2010
29/01/18

Daniël Lohues komt met nieuw album ‘Vlier’ en gaat op theatertour

Daniël Lohues brengt op 2 maart zijn nieuwe studio-album ‘Vlier’ uit. Het album verschijnt als cd en vinyl-uitgave en digitaal als download en stream via AAA Label Services / Ericana Recordings. Vanaf 7 februari start de gelijknamige theatertour van meer dan zestig voorstellingen door heel Nederland. De kaartverkoop voor de theatertour is inmiddels van start gegaan via de zalen. 

Het nieuwe album is een verzameling liedjes geworden waar onderwerpen als reizen en thuiskomen, verloren liefdes, Nedersaksisch Nederland, religie, vriendschap en familie voorbijkomen. In de taal van zijn geboortegrond worden relativering, verlangen en hoop bezongen in puntige en doortimmerde songs. “Bijna al deze nummers zijn ontstaan in een droom. Midden in de nacht wakker worden en denken dat ik de muziek nog aan heb staan beneden. Maar dan bleek het in mijn hoofd te zitten. Dan ging ik uit bed om die nog niet bestaande muziek uit te gaan werken tot nieuwe nummers.”, aldus Daniël Lohues. De eerste single getiteld ‘Volle maone’ beschrijft een droom waarin Cleopatra en Caesar in het maanlicht bij de zee staan. Het liedje is inmiddels volop te beluisteren op de Nederlandse radio.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland en een Buma Award voor zijn album ‘Moi’.

Gerelateerd nieuws