BURO2010
18/12/18

Edsilia Rombley brengt nieuw album uit

Het nieuwe album van Edsilia Rombley is uit! The Piano Ballads – Volume 2. Het album bestaat uit elf prachtige liedjes waarbij de zangeres, onder begeleiding van piano en strijkers, de originele nummers een geheel nieuwe energie geeft.

En dat valt op. Zo weet Edsilia Rombley wereldster Skin van de band Skunk Anansie te verrassen met haar ‘’ingetogen’’ versie van Weak. De internationaal geroemde zangeres stelt direct voor het nummer met haar in duet te zingen bij RTL Late Night.

Een ander pareltje op het album, wat geproduceerd is door Tjeerd  Oosterhuis, is onder andere het prachtige jazznummer Autumn Leaves waarbij Rombley wordt bijgestaan door concertpianist en componist Michiel Borstlap. Naast Borstlap heeft Edsilia Giorgio Tuinfort gevraagd om haar te begeleiden op One Last Time, één van de grootste hits van Ariana Grande en welke Tuinfort heeft geschreven en geproduceerd.

Edsilia heeft zich zelfs gewaagd aan de countrysongSanctuary (bekend van de populaire tv-serieNashville). Ook het uptempo nummer The Way You Make Me Feel van Michael Jackson krijgt een geheel nieuw geluid.

Edsilia Rombley: “De nummers op het nieuwe album zijn, net als bij Volume 1, niet alleen door mij, maar vooral door anderen gekozen. Via social media deed ik een oproep en al snel kwamen de mooiste voorstellen binnen. Zelfs mijn eigen dochters Imaani (8 jaar) en Aisa-Lynn (5) hebben een nummer opgegeven voor het album!”

De mooiste nummers van het album laat Rombley horen tijdens haar nieuwe theatertour The Piano Ballads & More waarmee zij vanaf januari 2019 door Nederland toert. Rombley: “Daar kijk ik enorm naar uit. Het zijn stuk voor stuk nummers die perfect passen bij het intieme karakter van theater en het live brengen van deze liedjes aan het publiek in de zaal geeft de nummers een extra lading. Bij elke theatertour deel ik met het publiek de ‘’fase’’ waar ik op dat moment in zit, geheel in de sfeer van de liedjes van de nieuwe cd , afgewisseld met persoonlijke verhalen.”

Het album The Piano Ballads- Volume 2 is vanaf nu verkrijgbaar via o.a iTunes, Spotify en Bol.com. Tickets voor de theatertour The Piano Ballads & More zijn verkrijgbaar via www.edsiliarombley.nl/agenda/

foto: PR Edsilia Rombley

Gerelateerd nieuws