BURO2010
01/01/16

Nieuw album en theatertournee van Daniël Lohues

Daniël Lohues brengt op 26 februari een nieuw album uit die hij de titel ‘AOSEM’ gaf. Vandaag op 1 januari brengt hij via zijn eigen label Ericana Recordings als voorproefje het nummer ‘Waor Gaon We Naortoe’ uit, waarvan Daniël zelf de clip opnam.

Daniël zegt zelf over dit lied:

“Tijdens een lange nachtelijke autorit zonder specifiek doel, kwam ik aan het denken over hoe apart ‘tijd’ eigenlijk is. En hoe wij als mensen met onze tijden omgaan. Ergens op een donkere lege weg was het net of ik via een soort inwendige antenne deze nog niet bestaande song ontving. Ik hoefde alleen maar weer naar huis te rijden om het achter de piano tot werkelijkheid te maken”.

‘Waor Gaon We Naortoe’ is vanaf 1 januari online te vinden.

De singer/songwriter uit Erica trekt vanaf februari door Nederland met zijn nieuwe theatervoorstelling. De laatste kaarten zijn via de betreffende theaters beschikbaar.

In die theatervoorstelling ‘AOSEM’ zal Daniël naast fonkelnieuwe songs ook zijn favoriete nummers spelen en zingen van vorige albums. Ook zullen nieuwe verhalen en belevenissen, grappige avonturen en herinneringen, inkijkjes in het proces van het liedjes maken en verhalen over waar dingen vandaan komen als relativerende troost voorbij komen. En dat allemaal op de voor Daniël zo typerende manier van kijken naar de wereld. Hoewel hij dat zelf heel anders ziet.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de H.T. Buiskool trofee en de Culturele Prijs van Oost Nederland.

Gerelateerd nieuws