BURO2010
  • Wouter Hamel: Tussen pop en jazz
    Wouter Hamel: Tussen pop en jazz
04/09/18

Nieuw bij BURO2010: Wouter Hamel

Wouter Hamel is zo’n zeldzame artiest, dat je het gevoel krijgt dat hij en zijn liedjes er altijd al zijn geweest.
Toch is Wouter Hamel ‘pas’ sinds 2007 een gevestigde naam in Nederland en ver daarbuiten. Inmiddels timmert deze waanzinnige jazzvocalist al ruim tien jaar lang aan de weg als zanger, artiest en muzikant. Met pakkende, zelfgeschreven liedjes op het snijpunt tussen pop en jazz verovert Wouter in sneltreinvaart het hart van een groot publiek.

Nieuw album & Muzikale Helden
Inmiddels heeft Wouter onlangs alweer zijn vijfde album AMAURY gereleased. Dit is Hamels meest veelzijdige en eerlijke plaat tot nu toe.
Medio september doet Wouter mee met het programma MUZIKALE HELDEN dat in de Kleine Komedie te Amsterdam zal plaatsvinden.

 

Wouter Hamel: Tussen pop en jazz

Internationale doorbraak en explosief succes
Na zijn debuutalbum “Hamel” brak hij direct internationaal door vanuit Nederland naar Duitsland, Japan, Taiwan en Korea. Zijn carrière is divers en explosief; tours door Engeland en Japan, Gouden platen, een Zilveren Harp, optreden in De Kuip, voorprogramma’s van Doe Maar en Caro Emerald, grote theatertours en deelname aan vele bekende Tv-shows.
Tijdens zijn optreden bij Linda’s Zomerweek liet Wouter zich ook nog eens van zijn allround-kant zien: van bloedmooie tedere piano-ballads tot ruigere popsongs!

Bekijk hier één van zijn optredens bij Linda’s zomerweek waar hij een prachtige cover doet van het nummer ‘Clown’.

Unieke live-ervaring!
Wouter Hamel heeft zijn succes voor een groot deel te danken aan de live-ervaring. ‘Hamel heeft een super strakke band die met speels enthousiasme de catchy liedjes de zaal in slingert,’ constateerde de Volkskrant. ‘Zijn heldere geluid, perfecte timing en prachtige eigen sound zorgen ervoor dat we zijn stembanden een kroonjuweel mogen noemen’, schepte De Telegraaf daar nog eens bovenop. Of het nu in een intieme concertzaal, een rokerige club, bedrijfsfeest of op een festival is, Hamel en band overtuigen!

Meer informatie over Wouter Hamel: www.wouterhamel.com

Fotocredits: Karel Sanders

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Momenteel geen gerelateerd nieuws.