BURO2010
  • Sandra van Nieuwland: Live band of klein akoestisch!
    Sandra van Nieuwland: Live band of klein akoestisch!
20/08/18

Sandra van Nieuwland: Nieuw album en theatertour

Op 21 september verschijnt het nieuwe studioalbum van Sandra van Nieuwland, Human Alien. Vanaf oktober tot en met december zal Sandra live met haar band te zien zijn in de theaters.

Welke helm heb je op in je leven? Welke zet je af? En zou je een andere helm op kunnen zetten? Human Alien, het vierde album van Sandra van Nieuwland, is een plaat over identiteit en perceptie.

Een plaat die qua onderwerp breekt met deze tijd waarin alles draait om storytelling. Sandra van Nieuwland: ‘Je hoort zo vaak dat het belangrijk is dat je een verhaal vertelt. Dat je alleen dan meedoet. Maar je bent meer dan je verleden en je omstandigheden. Je bent ook meer dan je succes en je falen. Je hoeft je niet te identificeren met je eigen verhaal. Het kan mooi zijn om te vertellen, en het kan mensen binden, maar je bent meer dan dat. Alleen wat precies?’

De basis van Human Alien ligt op het moment dat Sandra van Nieuwland tweeënhalf geleden merkt dat er iets moet veranderen in haar leven. Van Nieuwland: ‘Ik was moe. Ik wilde even niet in de belangstelling staan en bezig zijn met hoe anderen naar je kijken. Ze denkt na over de verschillende rollen die ze in het leven speelt. Van zangeres tot gescheiden moeder van drie kinderen tot iemand die weer verliefd werd. Elke rol en elke gebeurtenis heeft invloed op je wezen. Maar wat gebeurt er als je alle lagen afpelt en tot de kern komt? Daar zit je echte zelf.

Tijdens het maken van haar eerste plaat in eigen beheer, heeft de zangeres haar eigen tempo aangehouden en gewerkt met mensen met wie het helemaal klikt. Zoals songschrijver Lori Lieberman en producer Reyn Ouwehand met wie ze de plaat heeft opgenomen. Geschreven zonder struggle en de constante verplichting om altijd maar keihard door te zetten. Maar juist vanuit zin, liefde en drang om iets persoonlijks te maken: dat is Human Alien.

Tourdata: https://www.sandravannieuwland.com/tour 

Gerelateerd nieuws