BURO2010
04/04/12

Terugblik op de release-week van Bertolf

Bertolf kan met een goed gevoel terugkijken op zijn release-week. Alle hoogtepunten naar aanleiding van zijn album Bertolf, beschrijft Bertolf zelf op een rijtje.

‘De week van de albumrelease was prachtig. En heftig ook. Het begon maandag met een optreden bij Giel ’s ochtends… En

Ik had het idee een best ‘moeilijke’ plaat te hebben gemaakt voor radio deze keer, maar ‘Mary’ staat op de playlist van zowel 3FM als Radio 2. Erg blij mee.

Woensdag had ik een interview met Atze De Vrieze van 3voor 12. Een gesprek wat verder ging waar andere interviews vaak ophouden.

’s Avonds speelde ik vervolgens bij ‘Het Oog Op Morgen’ op radio 1. Ik had dat al eens eerder gedaan, maar dat is echt een van de engste optredens die je kunt doen. Je zit dan namelijk in een heel kleine radiostudio samen met alleen de presentator (in dit geval Clairy Polak, een vrouw die mij toch ontzag inboezemt) een liedje te zingen. Rare, onnatuurlijke situatie. Maar Clairy was lief.

Vrijdag ben ik langs geweest bij Rob Stenders en consorten op 3FM. En zaterdag hebben we gespeeld in het voorprogramma van Racoon in de HMH. Voor ons erg spannend, omdat het pas de tweede keer was dat we nieuwe liedjes live speelden. Maar uiteindelijk hebben we heel veel goede reacties gehad.

De recensies van het album zijn ook allemaal geweldig. Een keer vijf sterren, en voor de rest allemaal vier. Maar ook de reacties van het publiek op het album waren allemaal zeer fijn om te lezen. Ik heb met deze plaat echt m’n ballen op het blok gelegd, en ben zeer blij dat ze gekieteld worden, en er niet zijn afgehakt. Ook tof om te merken is dat de plaat in de eerste week ook echt goed verkocht is: de plaat kwam binnen op #14 in de album top100, stond op #6 in de lijst van Plato/Concerto, en heeft een hele week in de top10 van iTunes gestaan. Klaarblijkelijk heb ik volgers die nog echt muziek kopen enzo. Waarvoor heel veel dank! Ik hoop jullie te zien bij 1 van onze clubshows in april/mei. Voorwaarts. Groet, Bertolf.’

Aaa2010 verzorgt exclusief de besloten boekingen voor Bertolf.

Wil je Bertolf voor een openbaar optreden boeken? Neem dan contact op met met onze collega’s van Agents After All. Mail: info@agentsafterall.nl of bel met 020 5210010.

Gerelateerd nieuws