BURO2010
06/05/10

The Partysquad

“Wie gaan er mee?
Drie-en-dertig personen!? Wie zijn dat dan allemaal? Ten eerste is dat natuurlijk klas H3F van het Trevianum uit Sittard. Deze klas zamelde in het najaar van 2009 het meeste geld in tijdens het dance4life scholenproject, meer dan € 320 per leerling! Als beloning wonnen zij deze bijzondere prijs. Maar liefst 20 leerlingen en twee docenten zullen donderdag 25 maart met dance4life afreizen richting Afrika!
Daarnaast gaan ook dance4life ambassadeurs Ruben en Jerry van The Partysquad mee. Zij zijn al sinds 2007 nauw betrokken bij de organisatie. Jerry kreeg in de zomer van 2008 een ernstig auto ongeluk, waardoor hij lang moest revalideren. Ondanks de heftige periode die the Partysquad achter de rug heeft, gaan zij nu wél met dance4life op reis. En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee en super trots op!
Verder zijn er een aantal medewerkers van dance4life, een cameraploeg van de NOS, een fotograaf en natuurlijk Iris van Seben, winnares van de CosmoGIRL! contest (lees haar blog hier)!
Waar gaan ze heen en wat gaan ze doen?
Het moge duidelijk zijn waar ze heen gaan: Oeganda, ook wel de parel van Afrika genoemd! Een land met een prachtig groene natuur en vele heldere meren. Maar ook een land met veel armoede en een land waar hiv en aids een groot probleem vormt. Ongeveer 5,4 procent van de volwassenen is geïnfecteerd met hiv. 1,2 miljoen kinderen verloren hun ouders aan de gevolgen van aids.
The Partysquad en klas H3F zullen in Oeganda zien en ervaren wat er gebeurt met het geld dat tijdens het dance4life scholenproject is ingezameld. Ze bezoeken daarvoor Health Need Uganda, één van de projecten van STOP AIDS NOW! Bovendien zullen de reizigers ook zien hoe het Oegandese dance4life scholenproject eruit ziet én een optreden van het Oegandese dance4life tourteam meemaken.
Health Need Uganda
Health Need Uganda (HNU) rich zich vooral op hulp bieden aan arme kwetsbare mensen in het binnenland van Oeganda. HNU wil deze mensen leren hoe ze zelfstanding in hun basisbehoeften kunnen voorzien en hoe ze een gezond leven kunnen leiden, ondanks de armoede en de soms zware omstandigheden waarin ze leven.
Voor meer informatie check dance4life!

Gerelateerd nieuws