BURO2010
01/08/14

Unieke samenwerking tussen Rob de Nijs en Paul Carrack

Rob de Nijs heeft een duet opgenomen met de Britse singer-songwriter Paul Carrack (Ace, Roxy Music, Squeeze, Mike + The Mechanics). Het nummer komt te staan op het 27ste en nieuwste studioalbum van de inmiddels 72-jarige Nederlandse zanger.

Het duet heet Eyes Of Blue en is een Nederlands / Engelstalige bewerking van Carracks hitsingle uit 1996. Het nieuwe album wordt geproduceerd door De Nijs’ bandleider Frank Janssen en gaat naar alle waarschijnlijkheid Nieuwe Ruimte heten.

Het album bevat een groot aantal nieuwe liedjes en ver-(her-)talingen van nummers van onder anderen Bob Dylan en John Lennon (Jealous Guy). Tekstuele bijdragen aan het album worden geleverd door onder anderen Belinda Meuldijk en Jan Rot. Daarnaast bevat de plaat ook een nummer dat speciaal voor De Nijs is geschreven door Boudewijn de Groot. In de jaren zeventig was De Groot samen met tekstschrijver Lennaert Nijgh verantwoordelijk voor de successen die Rob de Nijs had met liedjes als Jan Klaassen De Trompetter, Dag Zuster Ursula en Malle Babbe.

Op dit moment legt de Nijs in de Fendal Sound Recording Studio in Loenen aan de Vecht de laatste hand aan het album, dat medio oktober wordt uitgebracht via Universal Music.

Gerelateerd nieuws