BURO2010
26/10/15

‘7 Layers’ van Dotan in top 50 meest succesvolle albums aller tijden in Nederland

Het album ‘7 Layers’ van Dotan is sinds afgelopen week één van de 50 meest succesvolle albums aller tijden sinds het ontstaan van de Dutch Album Top 100 in 1969.

Het succes van Dotan’s album ‘7 Layers’ blijft maar voortduren. Het album is terug in de top 10 en Dotan ontving onlangs dubbel platina voor het album.

Dotan sluit in december twee uiterst succesvolle jaren rondom zijn bekroonde album af met een uitverkocht concert in de Ziggo Dome. In aanloop naar die show geeft hij nog twee extra concerten in 013 Tilburg en De Oosterpoort Groningen.

“December wordt een hele bijzondere maand voor mij. Ik mag mijn Europese tour eindigen in een uitverkochte Ziggo Dome. Ik heb daar hele bijzondere plannen voor. Dit is voor mij de afsluiting van twee geweldige jaren en ik kon het niet laten om toch nog terug te keren naar de clubs.”

Het album ‘7 Layers’ van Dotan, dat grotendeels in zijn eigen huiskamer werd opgenomen, groeide uit tot een internationaal succes. De daarvan afkomstige single ‘Home’ is inmiddels driedubbel platina en leverde hem onder andere een Edison Pop Award, Schaal van Rigter en een 3FM Award op. Ook de nummers ‘Fall’ en ‘Hungry’ stonden hoog in de hitlijsten.

Dotan stond afgelopen zomer op grote festivals als Pinkpop, Concert at SEA, Rock Werchter en Sziget. Vorige week werd bekend dat Dotan is genomineerd voor een MTV EMA in de categorie Best Dutch Act.

Dotan trekt zich in 2016 terug om zich te concentreren op nieuwe muziek.

Donderdag 17 december – 013, Tilburg
Vrijdag 18 december – De Oosterpoort, Groningen
Maandag 21 december – Ziggo Dome, Amsterdam (uitverkocht)

Gerelateerd nieuws