BURO2010
19/11/12

BLØF lanceert Augmented Reality videoclip

BLØF lanceert vandaag de videoclip bij de nieuwe single ‘Zo Stil’. De clip wordt uitgebracht als mobiele applicatie. Met deze App is de video te bewonderen op onder andere een keukentafel, bureau of bushokje. De Zeeuwen introduceren daarmee in Nederland als eerste een videoclip op basis van zgn. ‘augmented reality’. De app is vanaf heden beschikbaar

 

BLØF heeft in haar twintigjarig bestaan een traditie opgebouwd in het introduceren van nieuwe technieken om muziek te promoten. Vandaag komt daar een nieuw hoofdstuk bij met deze bijzondere augmented reality videoclip.

Na het installeren van de‘BLØF – Zo Stil’ app op een mobiele telefoon of tablet, kan de gebruiker een bepaalde marker scannen met de camera. De marker is de cover van de nieuwe Best-Of CD ‘Het Best van 20 Jaar BLØF’, de biografie ‘Hier’ en de ABRI-poster die vanaf vandaag in Nederland hangt. Vervolgens start de videoclip op de CD of poster, waardoor BLØF in de eigen huiskamer of in het bushokje is te zien, en het beeld interactief is met de bewegingen van de gebruiker.


De band maakte hiervoor speciale opnames voor een greenscreen waarna een team van graphic designers de band onder andere in een woestijn, fabriekspand en clubzaal wist te zetten.

‘We vinden het leuk om onze fans te blijven verrassen en met deze techniek spelen we waar onze fan dat wil. Of het nu op de keukentafel, in de badkamer of bij een pompstation is. We komen de komende weken op plekken waar we nog nooit gespeeld hebben. Uniek!’, aldus Bas Kennis, toetsenist van BLØF.

De Zo Stil-app is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android.

Wil je BLØF voor een besloten optreden boeken? Neem dan contact op met AAA 2010. Mail: info@aaa2010.nl of bel met 020 7600 312.

Gerelateerd nieuws