BURO2010
12/01/13

BLØF wint Interactive Award voor Augmented Reality videoclip ‘Zo Stil’

BLØF heeft vrijdag de Artist Award gewonnen tijdens de uitreiking van de Interactive Awards. De prijzen werden uitgedeeld tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De band won de prijs voor de ‘Augmented Reality’ videoclip en app van hun laatste single ‘Zo Stil’. Met deze App is de video te bewonderen op onder andere een keukentafel, bureau of in een bushokje. De Zeeuwen introduceren daarmee in Nederland als eerste een videoclip op basis van zgn. ‘augmented reality’.

 

De Zeeuwse band won van Death by Chocolate en Krause. Vyclone mocht de Company Award in ontvangst nemen, het videoplatform hield medegenomineerden Deezer en Songflow achter zich.

Op de Artist Award kon gestemd worden, terwijl de Company Award werd uitgedeeld door een jury. Beide winnaars mogen vijfduizend euro mee naar huis nemen.

 

Na het installeren van de ‘BLØF – Zo Stil’ app op een mobiele telefoon of tablet, kan de gebruiker een bepaalde marker scannen met de camera. De marker is de cover van de nieuwe Best-Of CD ‘Het Best van 20 Jaar BLØF’, de biografie ‘Hier’ en de ABRI-poster die vanaf vandaag in Nederland hangt. Vervolgens start de videoclip op de CD of poster, waardoor BLØF in de eigen huiskamer of in het bushokje is te zien, en het beeld interactief is met de bewegingen van de gebruiker.


‘We vinden het leuk om onze fans te blijven verrassen en met deze techniek spelen we waar onze fan dat wil. Of het nu op de keukentafel, in de badkamer of bij een pompstation is. We komen de komende weken op plekken waar we nog nooit gespeeld hebben. En dat we voor deze app ook nog eens genomineerd zijn is helemaal geweldig!’, aldus Bas Kennis, toetsenist van BLØF.

De Zo Stil-app is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android.

 

Wil je BLØF voor een besloten optreden boeken? Neem dan contact op met AAA 2010. Mail: info@aaa2010.nl of bel met 020 7600 312.

Gerelateerd nieuws