BURO2010
25/02/15

Dotan op 21 december in Ziggo Dome

Dotan geeft op 21 december een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert wordt de afsluiting van twee uiterst succesvolle jaren rondom zijn bekroonde album ‘7 Layers’. De kaartverkoop van het concert start zaterdag 28 februari om 10:00 uur via de website www.dotanziggodome.nl

Het album ‘7 Layers’, dat grotendeels in zijn eigen huiskamer werd opgenomen, groeide in 2014 uit tot een internationaal succes. De daarvan afkomstige single ‘Home’ werd zelfs tot Song van het Jaar verkozen en het Amerikaanse vakblad Billboard plaatste Dotan op nummer twee in de ‚Next Big Sound’ lijst voor 2015. De singer songwriter start in maart een uitgebreide Europese tour en is de komende zomer op de grootste festivals van Europa te zien. Het concert in de Ziggo Dome is het laatste optreden voordat hij de studio induikt voor een nieuw album.

Dotan gaat letterlijk van huiskamer tot Ziggo Dome. Wat begon als een autobiografisch verhaal van een stille jongen die op zoek was naar zijn eigen “thuis”, werd het verhaal van vele mensen. Het eigen, unieke geluid van Dotan viel heel Nederland op en shows in zalen zoals Paradiso, Carré en TivoliVredenburg verkochten in record tempo uit. Met de percussieve elementen en samenzang van de gehele band zal de Ziggo Dome omgetoverd worden tot een grote intieme huiskamer. “Het wordt een speciale show voor mij omdat ik op 21 december 2013 mijn laatste huiskamerconcert gaf voordat mijn album uit kwam. Het is heel bijzonder dat ik zoveel mensen heb bereikt met mijn eigen persoonlijke verhaal en dat ik dat straks in een hele mooie setting kan delen in  de Ziggo Dome.”, aldus Dotan.

 

Gerelateerd nieuws