BURO2010
27/02/15

Jacqueline Govaert en Spike en Vince van DI-RECT juryleden DBSS

In het nieuwe en alweer vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland is de Wisseloord Studio omgeruild voor de grootste concertzaal van Nederland: de Ziggo Dome. Hoe groot de zaal ook is, het programma van Giel Beelen blijft intiem met zelfgeschreven nummers. Alle 32 kandidaten zijn aanwezig in de Ziggo Dome om elkaars auditie te horen. En vanaf de bekende bank ontvangen de kandidaten feedback op hun auditie van Jacqueline Govaert en Spike en Vince van Di-rect. In tien afleveringen, vanaf maandag 16 maart om 22.00 uur op NPO 3, is in dit seizoen een rijkelijk aanbod van verschillende muziekgenres te zien.

Jacqueline over haar rol als jurylid: “Ik vind De Beste Singer-Songwriter een mooi programma en zeker een van de oprechtste in zijn soort. Dat de artiesten daarna zelf hun eigen ding kunnen doen vind ik heel tof”.

Het talent in Nederland is nog niet op! Van de circa 500 aanmeldingen zijn er 32 kandidaten geselecteerd om auditie te komen doen. Lex Uiting stelt iedereen voor met leuke backstage filmpjes. Hoe zenuwachtig zijn de kandidaten, wat zijn de verwachtingen en wat vinden ze van de concurrentie?

Na de auditierondes trekken de acht overgebleven kandidaten zich terug op een inspirerende plek in het land om elkaar beter te leren kennen en workshops te volgen om een nieuw nummer te schrijven. In de daarop volgende afleveringen zullen de singer-songwriters aan de hand van thema’s en op maat gemaakte masterclasses van andere artiesten voor het eerst optreden voor het publiek. De locaties van deze afleveringen hangen af van het thema van die week. In de live finale op 18 mei wordt de winnaar van dit seizoen bekendgemaakt. De winnaar, die o.a. air-en stagetijd wint, zal dit festivalseizoen nog op verschillende plekken te bewonderen zijn.

Het nieuwe seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland is vanaf 16 maart elke maandag te zien om 22.00 uur op NPO 3.

Gerelateerd nieuws