BURO2010
04/06/13

Jacqueline Govaert in LA voor tweede album!

Jacqueline Govaert is momenteel in de Amerikaanse stad Los Angeles om haar tweede album op te nemen. De voormalige zangeres van Krezip vertelde maandagochtend 3 mei (2013) bij Giel in de uitzending dat ze in Los Angeles aan het werk is. “Ik ben hier nu al twee weken. De afgelopen twee jaar heb ik alleen maar liedjes geschreven, in totaal ongeveer twintig. Daarvan zijn er nu dertien mee naar Los Angeles.” 

Jacqueline Govaert vindt producer in L.A.
In het begin was het helemaal niet de bedoeling om het album in die stad op te nemen. “Toen ik de liedjes af had, ben ik met verschillende producers gaan praten, bellen en mailen. Uiteindelijk was de beste klik m et iemand in Los Angeles.” Die iemand is Mitchell Froom, een man die samenwerkte met onder andere Crowded House, Paul McCartney, Pearl Jam, Daniel Powter en Stevie Ann. 

Jacqueline hoopt op release in september 
Er wordt één liedje per dag opgenomen, waardoor er nu al zes tracks af zijn. Als ze weer teruggaat naar Nederland, moet het album zo goed als af zijn. Een releasedatum is er echter nog niet. “Dat weet ik echt niet. Die plaat moet eerst goed zijn en dan zien we verder. Maar ik hoop september.” 

Solo na Krezip
Jacqueline Govaert was de zangeres van Krezip, die in in 2000 doorbrak met ‘I Would Stay’ en in 2009 afscheid nam met ‘Sweet Goodbyes’.  Ze ging na het stoppen van Krezip solo verder. Hieruit kwam het album Good Life voort dat in 2010 verscheen. De singles ‘Overrated’ (#12) en ‘Big World’ (#32) behaalden de Mega Top 50.

Wil je Jacqueline Govaert voor een besloten optreden boeken? Neem dan contact op met AAA 2010. Mail: info@aaa2010.nl of bel met 020 7600 312 

Gerelateerd nieuws