BURO2010
19/03/18

Kris Berry met Gregory Porter in Royal Albert Hall

Kris Berry gaat met Gregory Porter mee op tour in de UK. Ze is persoonlijk gevraagd door de Amerikaanse dubbele Grammy Award winnaar om zijn veertien shows te openen. In april treedt ze onder meer drie keer op in de Royal Albert Hall te Londen en in de O2 Apollo Arena (Manchester) en zal vooral eigen werk spelen van haar album Berry Street.

 “Gregory is een groot voorbeeld voor mij. Uiteraard voel ik me zeer vereerd en ga met mijn band een onvergetelijke en bijzondere tijd tegemoet.

De Amerikaanse jazz-zanger Gregory Porter verkocht wereldwijd honderdduizenden albums en gaf optredens voor onder andere  Stevie Wonder en Sting, stond meerdere keren op de grote podia van Glastonbury en Hyde Park, was te gast bij Later with Jools Holland en The Graham Norton Show, maar ging ook langs de Amerikaanse Jimmy Kimmel en The Late Show. Porter stond vaker op het North Sea Jazz Festival en scoorde in Nederland hits met ‘1960 What’, ‘Liquid Spirit’ evenals ‘Holding On’, zijn samenwerking met het Britse elektronica duo Disclosure.

Kris Berry bracht in 2017 het in New York geproduceerde Berry Street uit welke inmiddels meer dan 4,5 miljoen streams heeft behaald.

Berry, geboren en getogen op Curaçao, stond ook op het North Sea Jazz Festival (Rotterdam en Curaçao), ze won de NPO Radio 6 Soul & Jazz Award, werd samen met Perquisite genomineerd voor een 3FM award en vergezelde eind 2014 Caro Emerald op een Arena tour door Engeland, Schotland en Wales.

Gerelateerd nieuws