BURO2010
02/07/19

Kris Berry ontvangt Gouden Plaat voor ‘Hold On’

Kris Berry heeft voor haar single ‘Hold On’ een Gouden Plaat ontvangen. De single ‘Hold On’, afkomstig van het album ‘Berry Street’, is alleen in Nederland al meer dan 6 miljoen keer gestreamed, wat gelijk staat aan 40.000 verkochte exemplaren.

‘Berry Street’ is het meest succesvolle album voor Kris Berry in haar carrière tot nu toe. Met wereldwijd momenteel meer dan 15 miljoen streams, release in Japan en een tour met Gregory Porter door de UK.

Kris nam ‘Berry Street’ op met de New Yorkse producers Chris Soper en Jesse Singer. Het duo werkte eerder samen met John Legend, The Roots en Chef’Special.

“Wat ben ik ontzettend trots op deze Gouden Plaat! Heel fijn hoe het team van Berry Street in mij geloofde en het succes van deze plaat omarmt.”, aldus Kris Berry.

Kris Berry is een geboren Curaçaose die in Amsterdam woont. De 37-jarige zangeres speelde eerder in Paradiso en het Concertgebouw. Ook speelde ze op het prestigieuze North Sea Jazz Festival, zowel in Rotterdam als op Curaçao. In 2014 ging ze samen met Caro Emerald op tournee door Groot-Brittannië en speelde ze onder andere in de O2 Arena. Kris Berry ontving een Radio 6 Soul & Jazz Award en voor ‘Lovestruck Puzzles’ – haar samenwerking met Perquisite – werd ze genomineerd voor de 3FM Award voor Beste Album.

Momenteel werkt Kris Berry aan de opvolger van ‘Berry Street’.

Besloten boekingen: info@aaa2010.nl

Gerelateerd nieuws