BURO2010
15/03/19

The Kik met orkest op 23 november in Ahoy!

Na de succesvolle theatertournee in januari brengt The Kik met orkest hun eerbetoon aan Boudewijn de Groot voor de laatste keer in Nederland op zaterdag 23 november in Rotterdam Ahoy. Tijdens het concert speelt de Rotterdamse bietband ‘Voor de overlevenden’ en ‘Picknick’, twee klassieke albums van Boudewijn de Groot, van begin tot eind.

Als groot bewonderaars van de muziek van De Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg de band goedkeuring van de grootmeester zelf zich te buigen over deze twee sleutelalbums.

The Kik
The Kik is een (neder)beat band uit de omgeving van Rotterdam, geïnspireerd door verschillende grootheden uit de sixties zoals de Beatles en Kinks. De groep is een samenstelling van ex-bandleden van The Madd, Mark & The Spies en The Spades. Voormannen Dave von Raven en Arjan Spies worden bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjens en drummer Ries Doms. Samen vormen deze mannen de bekendste Neerlandse bietband. Na het debuutalbum Springlevend (uit 2012, met de onweerstaanbare zomerhit Simone) heeft The Kik zich onder leiding van multitalent Dave von Raven op vele terreinen ontwikkeld. Ze waren een seizoen de huisband van DWDD, zetten Nederpopheld Armand in het zonnetje en maakten de titelsong voor de film Toen Was Geluk Heel Gewoon.

Nieuw repertoire
Na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door – waarin The Kik maandelijks bekende hits hertaalde – werden de mannen overstelpt met verzoekjes om ook andere nummers van een Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstond prachtig nieuw repertoire waarbij vaak de achterliggende verhalen worden verteld.

Boudewijn de Groot
De groep zal tijdens dit concert een eerbetoon brengen aan Boudewijn de Groot. Het concert is gericht op de albums Voor de Overlevenden en Picknick; twee klassiekers van Boudewijn de Groot uit respectievelijk 1966 en 1968. Nog nooit werden deze platen integraal uitgevoerd. Tot nu. Als groot bewonderaars van de muziek van De Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg de band goedkeuring van de grootmeester zelf zich te buigen over deze twee sleutelalbums.

Gerelateerd nieuws