BURO2010
06/05/10

The Scene weer bij elkaar!

“In 2002 stopte zanger Thé Lau met zijn band The Scene en verkoos hij solocarrière. Nu, vijf jaar later, maakt platenmaatschappij V2 bekend dat de groep dit voorjaar weer bij elkaar komt!
Half mei verschijnt er een nieuwe cd en deze zomer wil Lau met The Scene op festivals in Nederland en België gaan spelen.
Afgelopen zomer hebben drie ex-Scene leden met mij meegespeeld, zij het op verschillende festivals�, aldus Thé Lau. �Otto ging als vanouds geweldig tekeer, Emilie produceerde haar karakteristieke pulserende basgeluid en Jeroen klonk alsof hij bij U2 inviel, ronkend, zwaar. Later vroeg Jeroen me of ik wilde overwegen nog een keer met The Scene te touren. Hij had een �onaf gevoel�. Dat, en het feit dat spelen met alledrie wederzijds een kick was, deed me besluiten Jeroen te bellen. Oké, laten we de koppen bij elkaar steken om te kijken wat iedereen ervan vindt. Het enthousiasme bleek groot. Niet alleen bij Jeroen, Emilie en Otto, maar ook bij vrienden die we ons plan toevertrouwden.�
Voor het album zullen waarschijnlijk oude bekende nummers opnieuw worden opgenomen aangevuld met nieuw werk. Naast Thé Lau bestaat The Scene anno 2007 uit Emilie Blom van Assendelft op bas, Jeroen Booy op drums en Otto Cooymans op toetsen. Ontbrekende namen zijn gitarist Eus Van Someren en toetsenist Dante Oei (die in 1997 Otto Cooymans verving).
De band werd in 1979 opgericht. Het grote succes kwam echter pas in 1990 met het album Blauw, waarmee The Scene ook in België doorbrak. De groep won tijdens zijn lange carrière twee Edisons een Gouden Harp en de Popprijs”

Gerelateerd nieuws