BURO2010
29/06/18

Zeeuwse Commissarispenning voor BLØF en Concert at SEA

Op donderdag 28 juni 2018 heeft de commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, de Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten uitgereikt aan BLØF en de organisatie van Concert at SEA. De uitreiking vond plaats tijdens de Zeeuwse avond van de 13e editie van Concert at SEA op de Brouwersdam.

BLØF krijgt de Commissarispenning omdat de bekende Zeeuwse band met zijn muziek en video’s een belangrijke bijdrage levert aan de positieve profilering van de provincie Zeeland in binnen- en buitenland. In het bijzonder met hits als ‘Aan de kust’ en ‘Zoutelande’ slaagt BLØF erin een beeld van Zeeland neer te zetten dat velen aanspreekt en dat recht doet aan het unieke karakter van de provincie als een Land in Zee.

Concert at SEA is daarmee een aansprekende bestemming en beleving geworden die met zijn fantastische locatie, muziek, straattheater en podiumacts Zeeland zichtbaar maakt voor een breed publiek.

Jaarlijks leveren vele mensen een bijdrage aan de organisatie van het festival. Als teken van waardering voor hun grote passie en inzet voor het festival heeft de commissaris van de Koning besloten ook alle medewerkers aan de organisatie van Concert at SEA de Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten toe te kennen.

Peter: “We zijn zeer vereerd. Ereburgers van Zeeland, dat vinden we erg bijzonder… We zijn er een beetje stil van.”

Festivaldirecteur Lesley Grieten: “Het is een grote eer deze penning te krijgen. Het is een prachtige erkenning aan het hele team . We laten elkaar zien dat we met goed samenwerken en vriendschap op een kale dam een mooi festival in een prachtig Zeeuws decor neerzetten waar zoveel mens van genieten.”

Gerelateerd nieuws