BURO2010
10/05/12

10 jaar Wicked Jazz Sounds

Wicked Jazz Sounds viert haar 10-jarig bestaan op zondag 27 mei in de Amsterdamse Melkweg én Sugar Factory. Radio 6 Soul & Jazz zal een groot gedeelte van deze nacht live vanaf locatie uitzenden. Van een feestje in een klein bovenzaaltje is Wicked Jazz Sounds in tien jaar uitgegroeid naar een muzikaal platform dat de hele wereld wil en kan laten dansen met een lach.

Op Pinksterzondag 27 mei worden de podia van de Melkweg én Sugarfactory gevuld met een keur aan Wicked Jazz Sounds (WJS) DJ’s en muzikanten. Verwacht een mix van jazz, soul, hiphop, house, funk, drum & bass, disco en meer. Verdeeld over drie zalen vind je het eigenzinnige karakter van WJS terug. Kijk op www.melkweg.nl voor o.a. informatie over kaartverkoop.

Wicked Jazz Sounds is sinds 2002 stap voor stap uitgegroeid tot een muzikaal platform. Evenementen, optredens, radioshows, een platenlabel, management van artiesten en vooral ook een familie van liefhebbers; muzikanten en DJ’s die datgene doen waar ze met hart en ziel van houden: met muziek leven en zelf die muziek maken. Men kijkt niet als puristen, maar op een brede manier naar muziek. Met jazz als uitgangspunt van waaruit veel muziek ontstaan is, kunnen ze funk, soul, hip hop, disco, elektronica, latin en zelfs house tot hun muzikale basis rekenen. Inspiratie halen ze hierbij uit de allernieuwste ontdekkingen maar ook door te graven in het verleden.

WJS blijft met veel succes clubavonden organiseren in o.a. Sugar Factory en Tivoli Utrecht. Het groeiende collectief van DJ’s en muzikanten is steeds vaker te bewonderen op (inter-)nationaal toonaangevende festivals en podia.

De ontwikkelingen 2002-2012:

Feesten: WJS is begonnen als feest waar DJ’s en muzikanten samen spelen. Iedere zondagnacht in de Sugar Factory is daarvan een geweldig voorbeeld, waarbij veel echte uitgaansdieren en vrije geesten hun weg in de muzikale nacht weten te vinden. Een keer in de twee maanden is de zaterdag van Tivoli Utrecht de creatieve keuken van WJS.

Radioshows: Wicked Jazz Sounds heeft iedere zaterdag- en zondagmiddag haar eigen show op Radio 6 Soul & Jazz, samengesteld en gepresenteerd door Phil Horneman. De show typeert zich door een eigen karakter en items als ‘WJS Album van de Maand’ en iedere week een (nationale of internationale) gast DJ die live in de studio een mini-set komt draaien. Als jaarafsluiters zijn daar ook de verkiezing van het ‘WJS Album van het Jaar’ en de speciale uitzending ‘A Tribute to the Soul Walking Dead’, een eerbetoon aan de overleden helden van het afgelopen jaar. Op woensdag is er een WJS show op KX Radio, samengesteld en gepresenteerd door Merijn Tiemessen.

Wicked Jazz Sounds Recordings: In april 2012 is er nieuw leven geblazen in het label Wicked Jazz Sounds Recordings met als eerste release het debuutalbum van Kris Berry! Het label biedt verder een platform voor getalenteerde artiesten die bij WJS passen. Er zal dus steeds weer nieuw talent aangetrokken worden, zowel van eigen bodem als uit het buitenland.

De compilatie serie: Naast dat het leuk is een compilatie cd te maken en de muziek waar de familie zelf ontzettend veel van houdt te delen met anderen, is het ook een manier om jezelf aan een breder publiek te presenteren. In de zomer van 2009 kwam Wicked Jazz Sounds Vol. 7 uit en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de opvolger in deze succesvolle serie ter gelegenheid van het aanstaande jubileum.

Wicked Jazz Sounds Band…is ontstaan uit een selectie van WJS-muzikanten en bracht in 2009 het enthousiast ontvangen debuutalbum ‘The Biggest Sin’ uit. De band was genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2009 en in 2010 gingen ze met de helikopter langs vier bevrijdingsfestivals als ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’. Een ander hoogtepunt was een optreden in New York op het Peter Stuyvesant Gala. Er wordt druk gewerkt aan nieuw materiaal…spannend!

Promofilmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=uH6j7ZdM1AQ

Gerelateerd nieuws