BURO2010
02/04/15

Eerste Wicked Jazz Sounds Festival

Op zaterdag 16 mei zal in Amsterdam het allereerste Wicked Jazz Sounds Festival plaats gaan vinden. Een muziekfestival, gericht op een mix tussen jazz, funk, soul, disco, latin, hiphop, house en aanverwante stijlen. Een mix qua sounds, maar ook een mix van optredens verdeeld over twee podia: DJ’s die soms met muzikanten samenspelen, live bands, jazzduo’s en grote funkcollectieven. De programmering bestaat uit een aantal bekendere namen maar het barst vooral van jonge acts en heeft als missie om de bezoeker ook nieuwe dingen te laten ontdekken.

Het festival richt zich allereerst op dat wat Amsterdam lokaal te bieden heeft; verwacht dus het talent dat te vinden is in lokale clubs en cafés maar ook bij een huiskameroptreden. Het hoofdpodium zal geprogrammeerd worden door Wicked Jazz Sounds, dat onder andere bekend staat van DJ-sets gemixt met live artiesten. Naast deze vrolijkheid zullen er acts staan die aansluiten bij het WJS motto… dans met een lach! Het andere podium zal gehost worden door Nightcare, een jonge jazzclubevenementen-organisatie zonder vaste plek. Zij verzorgen ‘diner, drinks and music’ en hebben dit gedaan op onder andere Rollende Keukens, North Sea Jazz Club, Magneet Festival en Café Noorderlicht. De programmering van dit podium zal bestaan uit live artiesten en bands in de genres funk, soul, jazz en hiphop.

Het festival zal plaats vinden op de NDSM-Werf op het terrein rond Café Noorderlicht in Amsterdam. De organisatie is in handen van Jongens van de Wereld en Wicked Jazz Sounds. De naamgever van het festival zal voor menig muziekliefhebber in Nederland een bekende naam zijn. Het platform vierde onlangs haar 12½ jarig bestaan waarbij er nog geen zondag gemist is in haar thuisbasis Sugarfactory. Daarnaast hebben haar resident DJ’s en muzikanten de afgelopen jaren radio gemaakt, een compilatie serie en twee band albums uitgebracht. Jongens van de Wereld is een jonge evenementenorganisatie onder andere bekend van de concepten KLEAR, Klamme Handjes Festival en een stage op Amsterdam Open Air.

Onderscheidend in sound en in publiek, wil het Wicked Jazz Sounds Festival het stoffige van jazz wegdenken en nieuw muzikaal talent toegankelijk maken.

16 MEI 2015
Café Noorderlicht/NDSM-Werf
13.00 uur – 23.00 uur
www.wickedjazzsoundsfestival.com
Tickets: € 27,50

Gerelateerd nieuws