BURO2010
09/11/12

Kris Berry op tour met Amsterdam Sinfonietta!

Met de jaarlijkse concertserie ‘Breder dan klassiek’ zoekt strijkorkest Amsterdam Sinfonietta de grenzen op van de klassieke muziek en werkt samen met bekende artiesten uit de pop- en jazzwereld. De Noorse singer-songwriter Ane Brun stond gepland voor de komende tour in januari. Zij heeft helaas wegens ziekte alle concerten moeten annuleren. Haar plaats wordt ingenomen door Wouter Hamel, Ruben Hein en Kris Berry, die allen afgelopen maand Radio 6 Soul & Jazz Awards in de wacht sleepten.

Eerdere gasten van Amsterdam Sinfonietta waren onder meer Cristina Branco, Wende Snijders en afgelopen jaar Ellen ten Damme. Het orkest is blij met de samenwerking met maar liefst drie artiesten voor de komende tour. Wouter, Ruben en Kris gaan niet alleen de samenwerking met het orkest aan, maar ook met elkaar: in verschillende combinaties brengen ze een frisse mix van soul en jazz met een vleugje klassiek. 

Over Kris Berry
In het voorjaar van dit jaar bracht Kris Berry (1982) haar debuutalbum ‘Marbles’ uit, dat vanuit het niets binnen kwam op nummer 9 in de Album Top 100. De van Curaçao afkomstige zangeres werd meteen vergeleken met artiesten als Caro Emerald of zelfs Billy Holiday en kreeg een uitnodiging van het North Sea Jazz festival. Haar muziek laat zich omschrijven als een mix van pop, jazz, rhythm&blues, folk en Caribische klanken. Afgelopen maand won ze de Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie ‘Beste Soul & Jazz Talent’. 

CONCERTDATA
Wo 9 januari 2013, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
  Vr 11 januari 2013, Concertzaal Tilburg
  Za 12 januari 2013, Stadsgehoorzaal Leiden
  Wo 16 januari 2013, Concertgebouw Amsterdam
  Do 17 januari 2013, De Oosterpoort Groningen
  Za 19 januari 2013, Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
  

Gerelateerd nieuws