BURO2010
13/11/14

Racoon gaat op tour met nieuw album ‘All In Good Time’

Op 13 februari komt Racoon na een periode van relatieve stilte uit met haar gloednieuwe album ‘All In Good Time’. Vanaf maart trekt de band met een gelijknamige tour door Nederland.

Dit werd zojuist in het tv-programma De Wereld Draait Door bekendgemaakt, waar de band ook ‘Brick By Brick’, de eerste single van deze nieuwe plaat, ten gehore bracht. De voorverkoop van de concerten en het album is direct gestart via www.racoon.nl.

Racoon laat zich door niets of niemand opjagen als ze bezig is met een nieuwe plaat. “Het komt zoals het komt”, zegt zanger Bart van der Weide: “All in good time”.

Het nieuwe album, de opvolger van ‘Liverpool Rain’ uit 2011 en alweer het zesde studio-album van de Zeeuwse formatie, werd onder andere opgenomen in de Abbey Road Studio, opnieuw met producer Wouter van Belle. Bart van der Weide:

“Er zitten allerlei extra lagen in deze nummers, maar het blijft integer en Racoon. We zien het als een volgende stap op weg naar het perfecte popliedje.”

In maart start de ‘All In Good Time Tour’. Het is de grootste tour tot nu toe in de carrière van de Zeeuwse band. Onder meer de Heineken Music Hall Amsterdam, Klokgebouw Eindhoven en Martiniplaza Groningen worden aangedaan. Bart van der Weide:

“We zijn super trots op de nieuwe liedjes en we hebben dan ook heel veel zin om ze daar voor het eerst live te gaan spelen en delen met onze fans. We gaan alles uit de kast halen om er bijzondere avonden van te maken!”

Prijzen

Racoon werd de afgelopen jaren bekroond met een Edison, acht 3FM Awards en de Popprijs in 2012. Ze speelden op alle grote festivals en scoorden in hun carrière al ettelijke hits zoals ‘Love You More’ en ‘No Mercy’ en meer recent nog ‘Oceaan’ en ‘Shoes Of Lightning’. Dat laatste nummer, waarmee Racoon vorig jaar de Serious Request campagne van 3FM ondersteunde, zal ook op het nieuwe album terug te vinden zijn.

3FM Presents Racoon “All In Good Time Tour”

28 maart 2015 – Martiniplaza, Groningen
04 april 2015 – Heineken Music Hall, Amsterdam
25 april 2015 – Klokgebouw, Eindhoven
09 mei 2015 – Americahal, Apeldoorn
16 mei 2015 – Silverdome, Zoetermeer

Kaarten zijn verkrijgbaar voor 32,50 euro per stuk (exclusief reserveringskosten) en zijn in combinatie (met een meerprijs van 15 euro) te bestellen met het nieuwe album ‘All In Good Time’ dat op 13 februari verschijnt.

De nieuwe single ‘Brick By Brick’ is te beluisteren via Spotify.

Gerelateerd nieuws