BURO2010
13/01/13

Racoon wint Popprijs 2012

Racoon heeft de Popprijs 2012 gewonnen. De band ontving de prijs voor Nederlandse popmuziek zaterdag tijdens Noorderslag in Groningen.

 

Volgens de jury heeft geen andere Nederlandse band of artiest zich vorig jaar zo goed gemanifesteerd als Racoon. De jaarlijkse prijs is voor een artiest of band die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

In juni 2012 behaalde hun laatste album de eerste plaats in de albumlijsten, meer dan een jaar nadat de plaat was verschenen. De jury vindt het bijzonder om met een plaat zo lang succes te hebben, helemaal zonder steun van grote platenmaatschappijen.

‘Racoon is in 2012 uitgegroeid tot een van de grootste bands van het land. Op radio, tv, festivals en -dankzij hun liedje voor de film Alles Is Familie zelfs in bioscopen- is Racoon nadrukkelijk aanwezig’, aldus het juryrapport. De prijs bestaat uit een beeld van Theo Mackaay en een cheque van 10.000 euro. De Popprijs werd voor de 27e keer uitgereikt. 

Vorig jaar won De Jeugd van Tegenwoordig de prijs. Het jaar daarvoor was Caro Emerald de beste.

Wil je Racoon voor een besloten optreden boeken? Neem dan contact op met AAA 2010. Mail: info@aaa2010.nl of bel met 020 7600 312.

Gerelateerd nieuws